https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Streekgenoten etaleren stekelige hobby

Nicolas Samyn tussen zijn cactussen.© gf
Nicolas Samyn tussen zijn cactussen.© gf
Redactie KW

Zes kwekers, gepassioneerde liefhebbers van cactussen en vetplanten (succulenten), organiseren op zaterdag 19 en zondag 20 juni, telkens van 9 tot 19 uur, bij hen thuis in Roeselare, Wevelgem, Torhout, Kortemark, Ingelmunster een opendeur en laten je kennismaken met hun groene, stekelige hobby.

“Op onze opendeurdag mag iedereen gratis een kijkje komen nemen en geven we met veel plezier een woordje uitleg”, zeggen Kris Deblauwe, Nicolas Samyn en Rik Bruneel in koor.

Vriendengroep

“We zijn alle drie verwoede verzamelaars en kwekers van allerhande cactussen en vetplanten. We vormen geen club, maar een vriendengroep die jaarlijks deze hobby via de opendeur met velen wil delen.”

“Cactussen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, ze zijn nog mooier in bloei”, vertelt Nicolas Samyn uit Wevelgem. “We merken bovendien dat de interesse voor onze hobby jaar na jaar toeneemt zeker ook bij jonge mensen. Ze raken gefascineerd door de vele, zeg maar duizenden soorten, die allemaal een mooi klinkende, maar moeilijke Latijnse naam hebben.”

“Cactussen hebben naast zon ook veel licht nodig om te groeien en te bloeien”, gaat Nicolas verder. “Daarom zijn de serre en de veranda de ideale plaatsen voor kweek en groei van de cactus. We verwachten net zoals in de voorbije jaren liefhebbers-kwekers uit de ons omringende landen, om maar aan te geven dat onze opendeurdag ook internationaal weerklank vindt”, besluit Nicolas.

Monique Devisch uit Oostnieuwkerke doet ook mee, niet als kweker, maar als kunstenares van handwerken met de cactus als motief. (AD)

De opendeur vindt plaats bij:

– Kris Deblauwe, Claeyssensstraat 3, Roeselare

– Nicolas Samyn, Waterstraat 11, Wevelgem

– Luc Vandecaveye, Bollestraat 121, Torhout

– Gerdi Provoost, Tuinstraat 23, Torhout

– Patrick Vanhaerens, Tuinwijk 22, Kortemark

– Patrick Vanthournout, Lammekensknokstraat 31a, Ingelmunster

– Monique Devisch, Guido Gezellestraat 15, Oostnieuwkerke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten