Stadsboerderij Kortrijk plant eerste eigen fruitbomen

Olivier Marescaux en vzw-vrijwilliger Dag Geeraert.© Carlo Herpoel
Olivier Marescaux en vzw-vrijwilliger Dag Geeraert.© Carlo Herpoel
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker Heule

Stadsboerderij Kortrijk, de winkel met allerlei producten van lokale (bio)boeren in de Stijn Streuvelslaan, plant fruitbomen. Zaakvoerder Olivier Marescaux, die samen met zijn team lokaal fruit aan tal van bedrijven in de regio bedeelt, wil in de toekomst eigen fruitpakketten verwerken.

Interieurarchitect Jelle Vandecasteele, die het fruitbomenproject genegen is, stelt een stuk grond aan het brugje in de Warandestraat ter beschikking voor het aanplanten van fruitbomen. Met het aanplanten van twaalf fruitbomen is de eerste stap gezet.

“Het plan is om in de toekomst een groot stuk grond te kopen om fruitbomen aan te planten zodat we op termijn onze groeppakketten kunnen samenstellen met eigen fruit”, legt Olivier uit.

Het belang van groen

Op termijn zou de locatie in de Warandestraat ook kunnen dienen voor activiteiten die passen binnen de werking van vzw De Stadsboerderij. Je kan er een halte van maken tijdens een fietstocht of wandeling”, vertelt Olivier Marescaux. “Ook kunnen we er educatieve activiteiten organiseren en zo aandacht vragen voor het belang van groen in een stad of van lokale voedselproductie.” (CHH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.