Stad Brugge zuivert vijver Koude Keuken met milieuvriendelijk coccolietenkrijt

Schepen van Openbaar Domein Franky Demon en schepen van Sport Olivier Strubbe met v.l.n.r. Filip Dufour, bestuurslid en trainer bij de Brugse IJsberen, voorzitter Luc Van Maele van Duikclub RDS, Marc Moelaert, bestuurslid bij de Brugse IJsberen en werknemers van de cluster Openbaar Domein. © CGRA
Redactie KW

De vijver van de Koude Keuken is een populaire plek voor vissers. Ook de Brugse IJsberen springen er wekelijks in voor een frisse duik, en Duikclub RDS gebruikt de vijver als oefenterrein. De waterkwaliteit kan echter beter, en daarom wordt met een stadsboot 4.500 kg coccolietenkrijt over het water verspreid.

“In plaats van te baggeren kiezen we voor een milieuvriendelijk alternatief: coccolietenkrijt. Dit krijt gaat verzuring tegen, stimuleert de groei van aërobe bacteriën die slib afbreken, en maakt het water helder”, zegt schepen van Openbaar Domein Franky Demon.

Daarnaast is er ook sprake van een overpopulatie aan karpers en exotische rivierkreeften. Daarom worden in december en januari vissen overgezet naar het kanaal Gent-Oostende. (CGRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise