Sluikstorter ontsiert natuurgebied De Zavelput in Beveren-Leie

© (Foto PNW)
© (Foto PNW)
Redactie KW

Het nieuwe jaar start in Beveren-Leie met een spijtig geval van sluikstorten. Op het pad tussen natuurgebied De Zavelput en de Leie ligt een verzameling wijnflessen en verpakkingen van etenswaren.

Resten van een illegaal lockdownfeestje op oudejaarsavond of afval van een nieuwjaarsreceptie in open lucht? Niemand kan het zeggen, maar vast staat dat een (aantal) sluikstorter(s ) heel wat afval heeft achtergelaten op de verbinding tussen natuurgebied De Zavelput en het jaagpad langs de Leie. Het is niet de eerste keer dat de omgeving geplaagd wordt door zwerfvuil. Buurtbewoner Philippe Debaere (65) jaagt al twee jaar op een koppige sluikstorter die meerdere keren per maand afval dumpt in de graskant. Hij ruimt het afval op, doet het opnieuw in een zak en steekt er een boodschap bij. Enkele maanden geleden deed hij zijn verhaal in deze krant.

De plaats waar het afval ligt, komt ook aan bod in de coronaproof winterwandeling van atletiekclub VACBL uit Beveren-Leie. De tocht van 7 kilometer is bepijld en start aan het ontmoetingscentrum ‘t Klokhuis. Door het succes werd de tocht verlengd tot en met het einde van de kerstvakantie.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.