Slang ontdekt in tuin in Meulebeke

© (Foto GS)
© (Foto GS)
Redactie KW

Eigenaars van een woning in de Overdevestraat in Meulebeke keken dinsdag vreemd op toen ze aan het werken waren bij hun recent gekocht huis. Door het gras in de tuin zagen ze plots een roodkleurige slang van wel 70 centimeter kruipen. “Het ging gelukkig om een ongevaarlijke Chinese rattenslang”, zegt brandweeradjudant Dirk Vanluchene, voor wie het een van zijn laatste interventies was.

Een slang van een meter lang in de Overdevestraat in Meulebeke. Die oproep kregen brandweermannen van Meulebeke en Ingelmunster dinsdag rond 11.30 uur binnen. Een gezin uit Pittem dat bezig is met een woning op te frissen in de straat zag het dier plots opduiken toen ze aan het werk waren bij de tuin. Het roodkleurige reptiel kroop door het gras. “Ze hebben de politie gebeld en er een doos over gezet”, zegt brandweeradjudant Dirk Vanluchene. “Ik zag onmiddellijk dat het om een ongevaarlijke Chinese rattenslang ging. Ik ben een dierenliefhebber en als brandweerman heb ik al rattenslangen moeten vangen in de Gentstraat en Astridlaan. Het is een slang die vaak wordt gehouden door beginners.”

De politie hoefde zich geen zorgen te maken over wat er met het dier moest gebeuren. Vanluchene nam het reptiel, dat volgens hem ongeveer 70 centimeter lang is, zelf mee naar huis waar hij het voorlopig in een terrarium zal houden tot er een oplossing is.

Voor de adjudant wordt het een van zijn laatste opvallende interventies. Maandag werd de Meulebekenaar 64 jaar en vroeg hij zijn eervol ontslag aan bij de brandweerzone Midwest. “Ik ben 45 jaar in dienst en voel dat het tijd is om te stoppen. Ik ben op mijn hoede voor het jaar te veel”, zegt hij. (GS)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.