Roofvogel Sautje overleeft overstromingen in De Zonnegloed in Vleteren niet

De meeste roofvogels bleven hoog en (min of meer) droog boven het water zitten. © De Zonnegloed
Redactie KW

Het opvangcentrum voor wilde dieren De Zonnegloed in Vleteren liet gisteren al weten dat ze vandaag (woensdag) dicht blijven voor bezoekers. Het water staat gewoon te hoog. De meeste van de meer dan 400 dieren die er opgevangen worden, werden in veiligheid gebracht. Enkel voor roofvogel Sautje kwam alle hulp te laat.

“Helaas werd De Zonnegloed ook slachtoffer van het voorbije slechte weer en zitten we even met een overvloed aan water op sommige plaatsen. Onze dieren stellen het echter goed en we hebben de nodige maatregelen genomen om de dieren in veiligheid te brengen”, klonk het dinsdagochtend nog overtuigd bij De Zonnegloed.

“Gezien het domein op diverse plaatsen niet bewandelbaar is, hebben we besloten om komende woensdag niet te openen. Onze excuses hiervoor. We wachten de situatie nu even af en houden iedereen op de hoogte voor het komende weekend. Hopelijk kunnen we jullie snel weer verwelkomen.”

Buizerd verdronken

Kort daarna raakte helaas bekend dat er toch al minstens een dier verdronk. Nochtans kon Sautje de Amerikaanse woestijnbuizerd hoog en droog blijven zitten aan de bovenkant van zijn hok. Er was zelfs ruimte om te vliegen. Maar toch moet hij om de ene of andere reden naar beneden gedoken zijn en vervolgens verdronken.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.