Rolle De Bruyne eist verbod op motoren in de Assebroekse Meersen

Rolle De Bruyne in de Assebroekse Meersen. © gf
Stefan Vankerkhoven

Motorrijders verstoren de Assebroekse Meersen. Het Beernemse gemeenteraadslid Rolle De Bruyne (Groen) eist een verbod op motoren in dit natuurgebied.

De Assebroekse Meersen, een 82 hectare groot natuurgebied dat ten zuiden van Ver-Assebroek en op het grondgebied van de gemeenten Brugge, Oostkamp en Beernem ligt, is met zijn vochtige weiden en mooie landschappen, omringd door knotwilgen en populieren, een trekpleister voor wandelaars en fietsers. Ze komen er om te genieten van de prachtige natuur en om er de talrijke soorten watervogels te spotten.

Oude trambedding

“Maar de vredige rust van die mooie natuur werd onlangs verstoord door motorrijders die via de oude trambedding vanaf het Zwarte Paard naar Ver-Assebroek dwars door de Meersen reden”, vertelt het Beernemse gemeenteraadslid Rolle De Bruyne (Groen).

“Omwille van de natuurwaarden, maar ook omwille van de veiligheid van de wandelaars en fietsers, lijkt me dit geen goede zaak, want zowel het fietsknooppuntennetwerk als het voetgangersnetwerk lopen hierdoor. “

Verbodsbord

Het natuurgebied is in principe enkel toegankelijk voor fietsers, wandelaars en landbouwvoertuigen. Er staat evenwel niet expliciet aangegeven dat motoren (en auto’s) er niet welkom zijn. “Daarom vraag ik op de Beernemse gemeenteraad van 25 mei om een verbodsbord te plaatsen”, verduidelijkt Rolle De Bruyne.

Benieuwd of Oostkamp en Brugge hetzelfde willen doen op hun grondgebied….

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier