https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Provincie start omgevingswerken op provinciedomein Duinpanne in De Panne

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Op maandag 27 september beginnen de omgevingswerken op de site van provinciedomein Duinpanne in De Panne. In een eerste fase, die loopt tot 31 december, wordt de grote kasseiweg op de parking open gebroken en worden nieuwe rioleringen voorzien.

Centrumleider Emanuel Demey: “Er wordt een nieuwe toegangsweg gecreëerd voor voetgangers die Duinpanne willen bezoeken. Daarvoor wordt de poort uitgebroken en de haag verwijderd. Ook het voorplein voor het bezoekerscentrum wordt opgebroken. Tijdens die fase blijven maximaal 20 parkeerplaatsen beschikbaar en wordt de toegang tot het tenniscomplex l’Armorial gereduceerd tot het hoogst noodzakelijke. Er wordt een steenslagpad richting bezoekerscentrum voorzien waardoor ons centrum bereikbaar blijft. In de eerste fase wordt ook een groot betonpad aangelegd en wordt het middenplein ingericht als parking. Het bezoekerscentrum is hierdoor dit jaar uitzonderlijk langer gesloten, van 8 november tot en met 25 december 2021. In de tweede fase, die loopt tussen 1 januari en 1 maart, worden de buitenzones als parking ingericht en worden de nieuwe bomen en struiken geplant. Op 28 februari zouden de werken, met de start van het broedseizoen, afgerond moeten zijn.”

Extra parkeerplaatsen

De volledige werken hebben als doel op de bestaande ruimte efficiënter als parking in te richten. Het aantal parkeerplaatsen wordt zo uitgebreid van 46 naar 66. Daarnaast wordt Duinpanne beter ingebed in de natuurlijke omgeving. Er worden nieuwe faciliteiten voorzien zoals elektrische laadpalen, ondergrondse vuilnisopslag en aangepaste diervriendelijkere verlichting. Er zullen ineens ook meer plaatsen worden gereserveerd voor mindervaliden. De bussen zullen daarentegen geen staanplaatsen meer krijgen, maar zullen zich naar de parking van het Koningsplein moeten begeven.

Kostprijs en timing

De werken gaan op maandag 27 september van start en zullen gefaseerd uitgevoerd worden tot eind februari 2021. De kostprijs bedraagt 437.542,34 euro exclusief btw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.