Plannen voor bos tussen Boezingestraat en Cayennestraat

Redactie KW

Het lokale bestuur van Langemark-Poelkapelle engageerde zich in het huidige meerjarenplan tot het aanleggen van een nieuw bos. De gemeente vraagt nu de mening van de inwoners over dat plan.

De locatie ligt nog niet vast, maar het bestuur liet zijn oog vallen op een perceel grond van 2 ha tussen de Boezingestraat en de Cayennestraat in Langemark. Het perceel is eigendom van de kerkfabriek. Het was raadslid Laurent Hoornaert (Tope8920) die het nieuws in de gemeenteraad van november bekendmaakte.

Met de financiële steun van de Vlaamse overheid, die op termijn 4.000 ha bos wil aanleggen in Vlaanderen, kan de gemeente op deze manier op een financieel verantwoorde wijze een groene long in de dorpskern van Langemark realiseren.

Natuurlijke airco

Bossen zijn ontzettend belangrijk voor het milieu en in de strijd tegen de klimaatopwarming. Ze filteren de lucht die we inademen, werken als een natuurlijke airco, herbergen talrijke plant- en diersoorten, zorgen voor ontspanning en leveren op langere termijn de hernieuwbare grondstof hout.

Ook tijdens de coronacrisis is het belang van natuur en bos bewezen. Niks zo goed voor je fysieke en mentale welzijn als een boswandeling.

Jouw mening gevraagd

De mening van de inwoners, zowel negatief als positief, over dit bosproject is zeer welkom via info@langemark-poelkapelle.be.

Op Facebook zijn de reacties positief. De inplanting van een bos lag al vaker op de politieke tafel. Nu blijkt het echt menens. Eerdere locaties waren naast de Melkweg in Langemark en in de omgeving van de gewezen hoeve van Vergote in de Madonna. (pco)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.