Park Zilvertorens krijgt er meteen een stuk jong bos bij

Heel wat vrijwilligers trotseerden het slechte weer om bomen en struiken aan te planten. © CLY
Redactie KW

De gemeente Oostrozebeke is echt van plan om de vergroening in de gemeente verder door te zetten. Na de bebossing van de groene long volgde de aanleg van parkzone Mandelmeersen, waar de gemeente het pas verworven 3 hectare grote park achter de zilvertorens ook onder handen heeft genomen.

In samenwerking met Natuurpunt De Torenvalk en Stadlandschap West-Vlaamse hart werd het recent aangelegde park vergroend met een eerste aanplantbeurt.

Even zag het er naar uit dat de aanplanting niet zou kunnen doorgaan wegens de eerste winterprik, maar 38 vrijwilligers trotseerden het slechte weer om 80 bomen en bundels bosgoed aan te planten.

Volgens Hermien De Foer moest de plantdag het sluitstuk worden van de herinrichting van de voormalige site van de gemeenschapsbasisschool De Grote Tovenaar.

Een opsteker

“De aanleg van dit park in Oostrozebeke is een opsteker voor de natuur en het klimaat in onze regio”, aldus Hermien.

Volgende soorten bomen werden aangeplant: knotwilgen, kweepeer, veldesdoorn, steeliep, zwarte els, zomereik, mispel, zoete kers en kleinbladige linde.

Wat struiken betreft gaat het om zwarte els, zachte berk, haagbeuk, bosrank, rode en gele kornoelje, hazelaar, eenstijlige meidoorn, wilde kastanjemuts, wilde liguster, wilde appel, boskers, sleedoorn, vogelkers, wilde peer, zomereik, sporkehout, hondsroos, boswilg, gewone lijsterbes en Gelderse roos.

Warme soep

Tegen de middag zat de plantbeurt erop en konden de vrijwilligers zich in de gemeenschapszaal Tjuf tegoed doen aan een warme tas soep. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier