Opnieuw begeleide wandelingen en fietstochten mogelijk vanuit Zwin Natuur Park in Knokke

© DM
© DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

In het voorjaar waren ze niet toegelaten door corona maar vanaf mei pakt het Zwin Natuur Park in Knokke opnieuw wekelijks uit met begeleide wandelingen en fietstochten.

Daarnaast worden op 2 mei ook de Vroeg-uit-de-veren wandelingen georganiseerd. Op 15 en 22 mei pakt het Zwin uit met boomkikkeravonden.

Eerste vogels horen fluiten

Wie de pracht van het Zwin Natuur Park bij zonsopgang wil aanschouwen en de vogels wil horen zingen bij het krieken van de dag kan op 2 mei aansluiten bij de vroeg-uit-de-veren-wandeling.

Wie al de eerste vogels wil horen fluiten nog voor de zon opkomt boven het Zwin kan aansluiten bij een wandeling die om 6 uur start. Online inschrijven is verplicht.

Uitzonderlijk na zonsondergang

Vorig jaar stak corona er nog een stokje voor maar dit jaar pakt men opnieuw uit met de Boomkikkeravonden. “Tijdens een boomkikkeravond kan je zéér uitzonderlijk na zonsondergang het Zwin Natuur Park binnen om het geluid van de boomkikkers te beluisteren en de bijzondere beestjes van dichtbij te bekijken.”

“Eerder op de avond kom je tijdens een boeiende presentatie heel wat te weten over de boomkikker”, aldus directeur Ina De Wasch. “Wist je bijvoorbeeld dat de kleefstof van de boomkikker geen restanten achterlaat en zo ook onderzocht wordt om duurzame lijm op de markt te brengen?

Populatie boomkikkers blijft groeien

De boomkikkers hebben het naar hun zin in het Zwin Natuur Park, hun populatie blijft spectaculair groeien. Je kan dit zelf ontdekken op zaterdagavond 15 of 22 mei, een zalig concert aanhoren in het Zwin. Online inschrijven verplicht op: www.zwin.be .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.