Opgeruimd staat weer netjes in Veurne

Enkele leden van de Veurnewandelclub staken de handen uit de mouwen om de landelijke wegbermen tussen Avekapelle, Zoutenaaie en Eggewaarstkapelle vrij te maken van achtergelaten afval. © (Foto JT)
Redactie KW

Enkele leden van de Veurnewandelclub kwamen op zaterdag samen in Avekapelle om de jaarlijkse opkuiswandeling aan te vatten.

Gewapend met de aangepaste zakken voor het sorteren van het gevonden afval trok de groep op stap in de richting van Zoutenaaie en verder langs kleine landelijke wegen waar nogal wat fietstoerisme langs komt tot in deelgemeente Eggewaartskapelle. De gevonden buit bestond hoofdzakelijk uit allerhande drankblikken, plastieken flesjes en plastiek verpakking.

De twaalf volle zakken met sluikafval werden op enkele ophaalpunten achtergelaten en worden samen met de andere zakken die door de andere verenigingen werden bijeengeraapt naar het recyclagepark overgebracht. Het blijft moeilijk te vatten dat er nog altijd zoveel afval gewoon in de natuur wordt achtergelaten. De opgestoken duimen van sommige voorbijgangers maakten het opruimen dubbel zo waardevol. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.