Nummer 1722 wordt geactiveerd voor onweer

© (Foto Pixabay)

Het KMI waarschuwt voor slecht weer donderdag. Daarom activeert de FOD Binnenlandse Zaken tijdelijk het nummer 1722, zo maakt de overheidsdienst woensdagavond bekend. Op die manier wil men de hulpdiensten niet overbelasten en blijven de noodnummers vrij voor de meest dringende oproepen.

Voor storm- en waterschade waarvoor men bijstand van de brandweer nodig heeft, kan men een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of het nummer 1722 bellen. “Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn”, stelt de overheidsdienst.

Een digitale aanvraag indienen via het e-loket 1722.be is de meest rechtstreekse manier om brandweerbijstand te vragen, maar men kan ook het nummer 1722 bellen in situaties die niet-levensbedreigend zijn.

Volgens het KMI komt een vrij actieve onweerszone tijdens het tweede deel van de nacht van woensdag op donderdag over het westen van het land te liggen. Donderdagochtend ligt dit onweersgebied vooral over het westen van het land en verplaatst zich in de namiddag naar de andere regio’s.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.