Nieuwe Vierkavenboswandeling toont mooiste plekjes van Moorslede

Schepen Nessim Ben Driss bij het infobord van de Vierkavenwandeling in de Nettingstraat.© Jan Stragier
Schepen Nessim Ben Driss bij het infobord van de Vierkavenwandeling in de Nettingstraat.© Jan Stragier
Bert Feys

De gemeente Moorslede en Westtoer werkten samen de nieuwe Vierkavenboswandeling uit. De wandeling bestaat uit twee lussen die samen een parcours van 14,8 kilometer vormen. “De wandeling brengt ons langs heel wat heel leuke en mooie plaatsen in Moorslede”, aldus een tevreden schepen van Toerisme Nessim Ben Driss (Visie).

De gemeente werd enige tijd geleden gecontacteerd door het provinciebedrijf Westtoer met de vraag of er een mogelijkheid bestond om een nieuwe wandeling te creëren in Moorslede. “Met de Koekuitwandeling was er vroeger al een wandeling in Moorslede. De wandeling trok echter nog weinig volk naar onze gemeente. Westtoer zocht naar iets nieuws”, aldus schepen van Toerisme Nessim Ben Driss (Visie). De gemeente ontfermde zich ondertussen over de Koekuitwandeling en hernieuwde het traject. Enkele maanden geleden werd het Pater Lievenspad, dat een groot deel van de Koekuitwandeling omvat, officieel gelanceerd.

Landelijke vergezichten

Met de Vierkavenboswandeling is er nu een gloednieuwe wandeling in Moorslede. Het nieuwe initiatief werd nog niet officieel ingestapt, maar de bordjes voor de Vierkavenboswandeling werden inmiddels geplaatst. Verschillende bewoners en wandelaars trokken inmiddels al hun wandel- en loopschoenen aan en waagden zich aan het parcours. “De wandeling bestaat uit twee verschillende lussen en heeft twee startplaatsen. Een eerste lus is 8,5 kilometer lang en start van aan het Grimmertingesportcentrum. Een tweede lus is 7,6 kilometer lang, de startplaats ligt aan de ingang van het Vierkavenbos in de Nettingstraat.

“Binnenkort mogen we ook rond wijndomein De Mikken wandelen”

“De beide lussen kunnen gecombineerd worden tot een lange wandeling van 14,8 kilometer. Ik vind het alvast een meerwaarde voor de gemeente. De wandeling brengt de wandelaar langs verschillende mooie plaatsen in de gemeente. Niet enkel de omgeving van het Vierkavenbos en de Stroroute is mooi, maar ook sommige vergezichten en de vele landelijke wegen maken de wandeling echt de moeite waard.” De Vierkavenwandeling doet onder andere ook de omgeving van wijngoed De Mikken aan. Langs de Diepestraat staan sinds enkele jaren honderden wijnranken. “Momenteel wordt alles er heringezaaid, maar eens alles er in orde is mogen wandelaars rond het wijndomein wandelen. Een heel mooie toevoeging aan de wandeling.”

buurtweg

De voorbije weken ontstond er dicht bij dat Vierkavenbos een klein probleempje rond de bewegwijzering. Een landbouwer die langs beide kanten van het tracé akkers heeft, maakte zich zorgen om zijn gewassen. “We hebben inmiddels een positief gesprek gehad met die landbouwer. De buurtweg die door zijn akkers loopt en eigendom is van de gemeente, zal worden verlegd. De wandelaars kunnen op een leuke manier hun wandeling verderzetten en de landbouwer ondervindt geen problemen”, aldus een opgeluchte schepen. Ben Driss ging onder andere rond de tafel met de gemeente Zonnebeke omdat het nieuwe stukje wandeling net in Passendale ligt. “Voorlopig blijft alles nog even zoals het nu is. Het is de bedoeling dat volgend jaar alles in kannen en kruiken is zodat alle betrokken partijen tevreden zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.