Natuurpunt Oostkamp nodigt je uit om te wandelen in de Vallei van de Zuidleie

Dirk Sierens, Frank Schaffler, Hugo Boden, Annelies Lauwers en Marleen Maenhout van Natuurpunt Oostkamp: klaar om alle moois te laten zien.© GST
Dirk Sierens, Frank Schaffler, Hugo Boden, Annelies Lauwers en Marleen Maenhout van Natuurpunt Oostkamp: klaar om alle moois te laten zien.© GST
Redactie KW

Het mooie van de Vallei van de Zuidleie: dat is het thema van de opendeurdag van Natuurpunt Oostkamp, met wandeling op zondag 9 mei.

Het prachtige kanaallandschap tussen Oostkamp en Beernem herbergt enkele natuurpareltjes. Een van de bijzondere gebieden vormt het laagveenmoeras van de Leiemeersen. Net zoals andere jaren gaat half mei het niet vrij toegankelijke natuurgebied open voor het publiek. Onder begeleiding van een gids kan er vanaf dan volop genoten worden van de uitzonderlijke bloemenpracht.

Reeds meer dan dertig jaar zet Natuurpunt Oostkamp zich, samen met onder andere de NV Vlaamse Waterwegen, in om de uitzonderlijke natuurwaarden in de Vallei van de Zuidleie te behouden en verder te ontwikkelen. Om dit jaar alles coronaveilig te laten verlopen, heeft Natuurpunt Oostkamp twee wandelingen uitgestippeld die doorgaan op zondag 9 mei.

2 of 12 kilometer

Er is de twee kilometer lange familiewandeling in de Warandeputten, met doe-opdrachtjes voor de jongere kinderen. De lange wandeling van ongeveer twaalf kilometer loopt langs de jaagpaden van het kanaal Gent-Brugge, maar met een kleine insprong in de Warandeputten en de Leiemeersen met zijn orchideeënpracht. Er wordt gewandeld langs de belevingszone langs het kanaal, de reservaten Gevaert-Noord en Leiemeersen-Noord, waar ook een aantal zoekopdrachten aan gekoppeld zijn.

De wandelaars krijgen per bubbel aan de start een wandelkaartje mee en er kan gewandeld worden met tijdsblokken per halfuur. Er kan gestart worden vanaf 10 uur, de laatste start is voorzien om 15 uur. Het inschrijvingsgeld bedraagt 5 euro voor leden Natuurpunt per bubbel, en 10 euro voor niet-leden.

Inschrijven kan via mail: dirk.sierens@gmail.com, met vermelding van de wandeling, het aantal personen ouder dan 12 en het gekozen tijdsblok. (GST)

Info: Dirk Sierens 0479 81 80 15. www.valleivandezuidleie.be ofwel www. natuurpunt.be/afdelingen/natuurpunt-oostkamp.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.