https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Nathalie wil inzamelpunt voor dierenvoeding en materiaal: “Huisdieren zijn voor velen het licht in de duisternis”

Nathalie Vandeput is vrijwilligerster bij de Dierenvoedselbank Zuid-West-Vlaanderen © Eric Flamand
Redactie KW

Nathalie Vandeput (43) woont nu zo’n half jaar in Mesen en als vrijwilligerster bij de Dierenvoedselbank Zuid-West-Vlaanderen wil ze ook in de kleinste stad van ons land een inzamelpunt bekomen voor voeding en materialen voor dieren. “Op die manier kunnen we de mensen die het financieel wat moeilijker hebben, helpen hun dieren te behouden. Vaak zijn een hond of een kat of een vogel voor hen hét licht in de duisternis.”

De Dierenvoedselbank Zuid-West-Vlaanderen werd opgericht door Jennifer Dobbelaere. “Haar man werd getroffen door een hersenbloeding. Hij is nog steeds aan het revalideren maar zijn liefde voor de dieren trekt hem er volledig door samen met de steun van Jennifer. Ook ik kende een moeilijke tijd en ook ik voelde hoe belangrijk dieren kunnen zijn bij verdriet. Vandaar mijn inzet voor de Dierenvoedselbank.”

In eigen garage

Voor de Dierenvoedselbank zamelt Natalie onder meer dierenvoeding in, ook snoepjes voor honden en katten, kattenbakvulling en materialen. Voorlopig doet ze dat in haar garage op de Markt van Mesen. “Ik ga straks in gesprek met onze burgemeester om ook een inzamelbak te plaatsen op het marktplein. De vzw heeft ook bij diverse handelaars spaarpotten staan waar de mensen een gift kunnen doen.”

Ook ik voelde hoe belangrijk dieren kunnen zijn bij verdriet

De Dierenvoedselbank bestaat uit een groep vrijwilligers die nog bruikbaar voedsel voor kleine dieren inzamelt. “We zoeken bijvoorbeeld metserskuipen om voeding in te gieten om deze dan te verpakken. Een weegschaal met oplaadbare batterijen zoals die in een winkel gebruikt wordt, zou ook handig zijn.”

Rosse centjes

“Ook alle andere voeding voor honden en katten is zeker welkom. Maar ook stokjes en voeding voor vogels en knaagdieren kunnen we zeker goed gebruiken.”

“Ook zamelen we nog steeds rosse centjes in en natvoeding voor katten. Het grote voordeel van blikvoer is dat het een grote hoeveelheid vocht bevat waardoor het risico op urineproblemen bij de katten heel klein wordt.”

De Dierenvoedselbank werkt samen met andere organisaties die zich inzetten voor het welzijn van dieren zoals Zebrapad vzw, Fonkel Heuvelheem en Hachiko, het centrum voor opleiding van assistentiehonden. “Voor hen zamelen we kroonkurken, wijnkurken, oude gsm’s, kabels, steentjes van diamond painting en dopjes van flessen in.” (MDN)

Info: Facebookpagina DierenVoedselbank Zuid-West-Vlaanderen vzw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.