Midas en Fleur maken wandeling met alpaca’s rond de Monteberg

Fleur Bruggeman en Midas Debruyne met de alpaca’s Eddy, Maurice en Joey.© EF
Fleur Bruggeman en Midas Debruyne met de alpaca’s Eddy, Maurice en Joey.© EF
Redactie KW

In deze coronatijden hadden Fleur Bruggeman en Midas Debruyne, beiden eigenaar van een paard bij Jeff’s Valley in Dranouter, een uitdaging nodig. Hun verrassing was groot toen de uitbater van de manege Karl Boudry hen drie alpaca’s schonk. Voortaan kan er gewandeld worden met Eddy, Maurice en Joey op en rond de Monteberg.”

De alpaca leeft op de hoogvlakten van Zuid-Amerikaanse landen als Peru en ze worden voornamelijk gehouden voor de wol. Hij heeft een schofthoogte van 90 cm en een lange hals. “En vooral een lieve snoet”, aldus Fleur Bruggeman.

In Dranouter worden de drie alpaca’s gezelschapsdieren. “Het zijn zeer lieve dieren”, vertelt Fleur. “Een wandeling met de alpaca’s wordt dan ook een leuke, maar vooral ook veilige uitstap. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de ezels zijn ze helemaal niet koppig en ze sleuren en trekken niet als de pony’s.”

Wie op stap wil rond de Monteberg kan voortaan dus de alpaca’s meenemen. “De wandeling is ongeveer 4 kilometer en kan geboekt worden met een apero als extraatje. Het stappen is voornamelijk op onverharde wegen en er wordt met de groep afgesproken binnen de drie uur terug te zijn. Er is ook een basicwandeling rond ons domein”, aldus nog Fleur.

Gezinnen

Fleur en Midas zullen bij de opstart in de pasvakantie de groep wandelaars nog begeleiden om dan tegen de zomervakantie de wandelaars alleen op stap te laten gaan met de alpaca’s. Met de alpaca’s zetten Fleur en Midas in op gezinnen, maar ook op vriendengroepen. Gezien de wandeling steeds in beperkte groepen wordt geboekt, zijn er geen conflicten met de geldende coronamaatregelen. “Het is dan ook nog eens een buitenactiviteit waarbij plezier op de eerste plaats komt. Het wordt bijvoorbeeld genieten van het typische geluid van de berglama’s.”

De sterke verhalen die de wandeling ongetwijfeld zullen opleveren, kunnen aansluitend verteld worden in Jeff’s Valley bij een hapje en een drankje, eens de horeca opnieuw open is. (MDN)

Alle info: https://alpacavalley.jouwweb.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.