Mesen start met zwerfkattenbeleid

Schepen Maité Hellem.© (Foto EF)
Schepen Maité Hellem.© (Foto EF)
Redactie KW

Op de gemeenteraad van Mesen werd het zwerfkattenbeleid van de stad bekendgemaakt. “Voor de sterilisatie en de castratie werken we samen met de Nieuwkerkse dierenarts Heidi Nollet. De zwerfkatten krijgen na de behandeling ook een merkteken”, zegt bevoegd schepen Maité Hellem.

Het doel van het zwerfkattenbeleid is de overlast van zwerfkatten tot een minimum te beperken. “We plaatsen daarvoor vangkooien, de zwerfkatten zullen dan naar de dierenarts gebracht worden door de stadsarbeiders. We hopen verder op de eerlijkheid van de Mesenaars. Het is niet de bedoeling dat alle katten van Mesen gratis behandeld worden.” Op dit moment is het nog niet duidelijk hoeveel de campagne de stad zal kosten. “We hebben wel een simulatie gemaakt om zo een bedrag te budgetteren.”

In de vragenronde van de gemeenteraad werd andermaal van gedachten gewisseld over de doortocht van het zwaar verkeer in de Komenstraat. Burgemeester Evrad is alvast ontgoocheld over het recente voorstel van de gemeente Heuvelland waarbij zone 30 en extra inrijstroken een oplossing moeten bieden. “Wij willen nog steeds het invoeren van éénrichtingsverkeer voor vrachtwagens tot een bepaalde tonnage. We vragen om dit gedurende 6 maanden te proberen en dan te evalueren. Hoedanook sleept dit dossier al te lang aan en is het de taak van de hogere overheden om de knoop door te hakken.” (MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.