Meer aandacht voor het bos in Meulebeke

V.l.n.r.: Danny Bossuyt, Lynn Busschaert, Bernard Claerhout, Joris Veys, Jean-Marie Gunst, Lieven Mannens, Paul Demeulemeester en Rik Priem. (foto Luc)
Redactie KW

Op zaterdag 23 oktober 2021 slaan de Milieuraad en de Milieudienst van Meulebeke de handen in elkaar voor twee natuuracties. Centraal in het verhaal staan bomen en nog eens bomen.

“Ieder jaar hebben we in oktober aandacht voor het bos naar aanleiding van deWeek van het Bos”, aldus schepen van Milieu Danny Bossuyt. “Op 23 oktober bereikt deze actie haar hoogtepunt met tal van activiteiten. We starten om 14 uur op het speelplein op Ter Borcht met een klimaatwandeling van zo’n 3 kilometer onder leiding van een gids van Natuurpunt. Tijdens deze tocht zal er aandacht zijn voor initiatieven van zowel particulieren als van de gemeente inzake bomenaanplant.”

”Voor de kinderen zijn er de te gekke natuurkapsels, gerealiseerd door het reizende speeltheater Kip van Troje. Iedereen kan eveneens smullen van pannenkoeken of genieten van een drankje bij het visserslokaal. Deze activiteiten zijn volledig gratis.”

Boomplantactie

“Diezelfde namiddag kunnen vanaf 16 uur de fruitbomen afgehaald worden in het kader van de boomplantactie. De vorige keer waren er 86 gezinnen die een boompje besteld hadden. We hopen dit jaar de kaap van 100 bomen te overschrijden. Er is keuze uit verschillende appelbomen, perenbomen en kersenbomen. Een boom kan besteld worden via www.meulebeke.be/ik-schrijf-in-we planten samen een bos tot vrijdag 15 oktober. De prijs bedraagt 8 euro per boompje. De betaling gebeurt bij ophaling. Deze actie wordt mee opgenomen in de acties in het kader van de uitvoering van het Burgemeestersconvenant 2030 inzake klimaat.”

(LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.