Luc is aan de slag bij ‘t Composthoekje in Lendelede: “Ideaal voor wie zelf geen tuin heeft”

(foto CLY)
(foto CLY)
Redactie KW

Wie zelf geen tuin heeft kan sinds 2015 zijn groente- en tuinafval kwijtraken in ‘t Composthoekje, vlakbij het containerpark in de Langemuntelaan. Luc Vanhaverbeke is een van de drie vrijwilligers die daar voor de goede gang van zaken instaat.

In juli 2015 zijn de Kringloopkrachten van Lendelede gestart met ‘t Composthoekje en de bijhorende moestuin. “We zijn nu met zijn drieën: José Derez, Nina Verstraete en ikzelf’, zegt Luc. “Appartementsbewoners of Lendeledenaren die zelf geen tuin hebben, kunnen hun groente- en tuinafval naar hier brengen. Op maandag kan dat van 18.30 tot 18.50 uur en op zaterdag van 13.30 tot 13.50 uur. Op maandag is hier één van ons drieën aanwezig, op zaterdag is dat vrijwilligster Kathleen Debue.”

Geen gekookte etensresten

Luc Vanhaverbeke vraagt aan de bewoners die naar ‘t Composthoekje komen om alleen groente- en tuinafval te brengen en geen gekookte etensresten. “De compost hergebruiken we voor onze moestuin de vroegere demotuin waar we een beetje eigen groenten en fruit kweken: aardappelen, sla, tomaten, rode biet, radijsjes, boontjes, frambozen, jostabessen,… Wie zijn groente- en fruitafval naar hier brengt kan genieten van proevertjes uit onze tuin, maar geen grote hoeveelheden. Wie wil weten hoe je best composteert kan hier ook terecht.”

Momenteel zijn er volgens milieuambtenaar Elvire Vanysacker een twintigtal gezinnen die gebruikmaken van ‘t Composthoekje. Meer info is verkrijgbaar bij de milieudienst van Lendelede.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.