Lichtervelde krijgt twee nieuwe stukjes bos

Schepenen Els Kindt en Steven Bogaert aan de Keunepupe, waar in het najaar een stukje bos wordt aangeplant. Er komt ook een wandelpad en een avonturenpad.© Foto Kurt
Schepenen Els Kindt en Steven Bogaert aan de Keunepupe, waar in het najaar een stukje bos wordt aangeplant. Er komt ook een wandelpad en een avonturenpad.© Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Het gemeentebestuur van Lichtervelde wil dit najaar een nieuw stukje bos aanplanten aan de ‘Keunepupe’ in de Bellestraat. Later zou er ook een stukje groen bij komen in de ‘Pinkstervallei’, op het einde van de Molenlaan.

Het gemeentebestuur van Lichtervelde ondertekende in maart 2020 het zogenaamde ‘Bomencharter’: een engagement om meer bomen te planten op het grondgebied. De Huwynsbossen, die op 8 maart hun 25ste verjaardag – door corona zonder feestje – vieren, kunnen niet meer uitbreiden. Maar op twee andere plaatsen in Lichtervelde komen er wél stukjes bos bij.

Avonturenpad

Zo wil het gemeentebestuur in het najaar al beginnen met de aanleg van een stukje bos van een halve hectare aan de Keunepupe, een gebied langs de Bellestraat. Omdat recreatie ook belangrijk is, komt er ook een wandel- én een avonturenpad. “Al moet de concrete invulling nog uitgetekend worden”, vertelt schepen van Leefmilieu Steven Bogaert (CD&V).

In een latere fase zou er ook een extra groenzone komen in de ‘Pinkstervallei’, te vinden op het einde van de Molenlaan, waar het lokaal van natuurjeugdbeweging De Verrekijker staat. “Ook hier is het de bedoeling om behalve de vergroening ook te voorzien in natuurlijke speelelementen”, vertelt de schepen.

Bomenbeheerplan

Voor het beheer van het bosgebied kan de gemeente straks bovendien rekenen op extra ondersteuning. Lichtervelde werd geselecteerd voor het project ‘Bomen plannen, beheren en planten’ van Stadslandschap West-Vlaamse Hart. “Dankzij dat project zullen we onder meer een bomenbeheerplan kunnen opmaken”, luidt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.