Leerlingen van atheneum Eureka Torhout steunen VOC Beernem

Farah Hakemzadeh, Senna Decloedt, Nanou Vandamme en Mauro Depuydt, leerlingen van atheneum Eureka Torhout, schonken heel wat handdoeken, krantenpapier en katteneten aan het VOC in Beernem. (foto Regi)
Farah Hakemzadeh, Senna Decloedt, Nanou Vandamme en Mauro Depuydt, leerlingen van atheneum Eureka Torhout, schonken heel wat handdoeken, krantenpapier en katteneten aan het VOC in Beernem. (foto Regi)
Redactie KW

Farah Hakemzadeh, Senna Decloedt, Nanou Vandamme en Mauro Depuydt, leerlingen van atheneum Eureka Torhout, zorgden onder leiding van leerkracht Veerle Struye, voor een mooie donatie aan het Vogelopvangcentrum (VOC) Beernem.

“We volgen de keuzeoptie Ondernemerschap in de middelbare school GO! Atheneum Eureka in de Rijselstraat in Torhout”, opent Farah Hakemzadeh het gesprek. “We mogen zelf projecten kiezen waar we rond kunnen werken en we nemen alle stappen van het begin tot het einde zelfstandig. Onze leerkracht treedt op als coach en stuurt bij waar nodig. Zo organiseerden we al een speeddate in september, zodat de nieuwe leerlingen mekaar beter leerden kennen, waren er pokémonspelen voor in de lessen LO, film over de middag…”

Mauro Depuydt vertelt dat als laatste project van dit schooljaar gekozen werd om materiaal en geld in te zamelen voor een goed doel. “We zijn alle vier dierenvrienden en wilden iets doen voor katten en honden. Vermits ikzelf allergisch ben voor katten en honden, zochten we een alternatief. Via meneer Watthy kwamen we bij het VOC terecht.”

Warme oproep

“We bestudeerden eerst de website en namen contact op met het VOC en hoorden dat er nood is aan handdoeken, kranten en katteneten”, vertelt Mauro.

“We maakten affiches, gingen rond in de klassen en deden een warme oproep naar ouders en leerkrachten”, vult Nanou Vandamme aan. “In twee weken tijd hebben we drie grote dozen kranten en handdoeken en ook nog katteneten kunnen verzamelen.”

Senna Decloedt vertelt dat er ook een verkoop van tweedehands kledij werd georganiseerd door enthousiaste leerlingen uit 2Ba. “Het ingezamelde geld wilden we mee doneren, samen met het geld uit de collectebus aan het onthaal van de school en de collectebus uit de zaak van de ouders van Farah. In totaal haalden we zo nog 104 euro op.”

Philippe Decock, een van de verzorgers bij het VOC, was heel blij met dit jeugdig initiatief. De jongeren kregen een rondleiding in het opvangcentrum en een vogelnestkastje om op school op te hangen.

(Regi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten