Kortrijkse slechtvalk Emma legt haar eerste ei

Het ei is duidelijk te zien op de webcambeelden.© Slechtvalken Zuid-West-Vlaanderen
Het ei is duidelijk te zien op de webcambeelden.© Slechtvalken Zuid-West-Vlaanderen
Annelies Nollet

Het zat eraan te komen. Emma, de ondertussen bekende Kortrijkse slechtvalk, heeft haar eerste ei gelegd. Emma en haar partner Cor wonen in de nestbak hoog op de Sint-Maartenstoren. Nu maar hopen dat er ook iets uit het ei komt.

De slechtvalkensoap, die elk voorjaar honderden Kortrijkzanen in zijn ban houdt, is vandaag (donderdag) opnieuw begonnen. Cor en Emma, de twee valken die vorig jaar de nestbak hoog op de Sint-Maartenstoren wisten te veroveren, maakten een nest en zorgen op dit moment voor hun eerste ei.

Zat eraan te komen

“Het zat er aan te komen. Emma zat al een tijdje wat ‘gewrongen’. Het is moeilijk in te schatten op een webcam, maar zo’n ei is toch makkelijk vijf cm lang en tot vier cm breed. Nu afwachten hoe groot het legsel zal worden”, klinkt het hoopvol bij Slechtvalken Zuid-West-Vlaanderen.

Sinds drie jaar staat er permanent een camera gericht op de nestbak in de toren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk. De bak zelf staat er al sinds 2008. Er passeerden al verschillende slechtvalken de revue. Er werden zelfs al ware veldslagen uitgevochten in en rond de bak. Wie graag even zijn geheugen opfrist, kan hier de hele geschiedenis lezen.

Zelf de slechtvalken van nabij volgen? Dat kan via de Facebookpagina van Slechtvalken Zuid-West-Vlaanderen .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.