Kortrijk bedankt Team Nette Stad tijdens Week van het Afvalteam

Burgemeester Ruth Vandenberghe trok woensdag naar het recyclagepark van Heule en het depot in Marke om de recyclageparkwachters te bedanken. © Stad Kortrijk
Redactie KW

Van 14 tot en met 20 november is het Week van het Afvalteam. Ook Stad Kortrijk zet graag zijn afvalophalers, recyclageparkwachters en medewerkers van Team Nette Stad in de kijker. Burgemeester Ruth Vandenberghe bedankte hen woensdag met pralines.

Elke dag, in weer en wind en ook in het weekend, gaan de 25 afvalophalers van Stad Kortrijk op pad. Samen met onze 15 recyclageparkwachters en 40 medewerkers van Nette Stad houden ze Kortrijk proper. Een niet te onderschatten job blijkt uit cijfers van Interafval. De organisatie registreerde een week lang de inspanningen van afvalophalers en stelde vast dat ze 66.000 stappen zetten. Dagelijks lopen ze meer dan 10 kilometer en elke ophaalronde verbranden ze bijna 3.000 calorieën. Daarbij komt nog de tonnen afval die recyclageparkwachters elke dag sorteren.

Om deze medewerkers allemaal te bedanken, zetten afvalintercommunale Imog en Interafval samen met Kortrijk haar schouders onder een bedankingscampagne. Burgemeester Ruth Vandenberghe trok woensdag naar het recyclagepark van Heule en het depot in Marke om hen te bedanken. Elke medewerker kreeg een doosje pralines.

Stem mee over beleid Nette Stad

Ook inwoners kunnen het Team Nette Stad helpen door afval correct aan te bieden, zowel aan de ophalers als aan de recyclageparkwachters. Wie inspraak wil over het beleid rond Nette Stad kan van 28 november tot en met 4 december deelnemen aan het Digitaal Referendum.

Meer info via https://www.kortrijk.be/digitaalreferendum.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.