Koop je eigen boom in nieuw Menens bos

Schepen van Klimaat Patrick Roose en Luks Bossuyt van de vzw Plant-een-bos stelden het project in Menen voor.©wilfried Ossieur WO
Schepen van Klimaat Patrick Roose en Luks Bossuyt van de vzw Plant-een-bos stelden het project in Menen voor.©wilfried Ossieur WO
Redactie KW

Meer bomen in Vlaanderen, dat is de doelstelling van de vzw Plant-een Bos. Een ambitie waar ook de huidige coalitie van de stad Menen zich achter schaart. Ze nam dit zelfs op in haar meerjarenplan. Op de hoek van de Waterstraat en de Vierwegenstraat komen er 1.079 bomen. Burgers kunnen er een eigen boom financieren en kiezen waar deze precies komt.

“Plant-een-bos is altijd op zoek naar stukjes grond in Vlaanderen die bebost kunnen worden. Vervolgens ontwerpen zij een invulling, waar biodiversiteit en natuurwaarde vooropstaat. Tot slot is het aan alle inwoners van Vlaanderen want iedereen kan het planten van een boom op het perceel financieren”, verduidelijkt schepen van Klimaat Patrick Roose.

“Als stad gingen we mee op zoek naar een geschikte plaats en die vonden we. Op de hoek van de Waterstraat en de Vierwegenstraat, een gebied dat officieel is ingekleurd als beekgebied en waar niet op gebouwd kan worden, hebben we een perfect stukje grond gevonden. We hebben er in totaal 4.856 m2 grond ter beschikking, goed voor de aanplant van 1.079 bomen. Meer dan 300 zijn er al van verkocht.”

‘Origineel kerstcadeau’

“Iedere burger kan een boom aankopen voor 35 euro en op de website zelf aanduiden waar hij wenst dat de boom komt. Bijgevolg ideaal voor wie nog op zoek is naar een kerstcadeau. Een boom is niet alleen een origineel en nuttig cadeau, je kan er ook jaren van genieten met een wandelingetje ernaartoe”, zegt schepen van klimaat Patrick Roose.

“Het bos komt tussen de beek waar Waterstraat en de Vierwegenstraat samenkomen en de speelweide De Ljigte op Wijk Ter Dale. Er zal ook in beheer van de stad een wandelpad worden aangelegd. Men kan de boom zelf planten of laten aanplanten.” (WO)

Wie een boom wil schenken, hetzij nu of later vindt, daarvoor alle informatie terug op www.planteenbos.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.