Jurgen verliest hondje Junior na vergiftiging: “Je bent maar beter waakzaam”

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Jurgen Henno (32) uit De Panne heeft afscheid moeten nemen van zijn elfjarige vlinderhondje Junior. “Het was als mijn kindje maar na vergiftiging heb ik hem moeten afgeven”, vertelt Jurgen. “Het gebeurde in de buurt van De Mikke in Adinkerke. Ik wil niemand onnodig ongerust maken maar raad aan om waakzaam te zijn.” De gemeente De Panne volgt de situatie op.

Jurgen Henno en zijn Junior waren de beste maatjes. “Hij was veel meer dan zomaar een hond”, zegt de Pannenaar. “Ik moest een operatie ondergaan en daardoor deed ik hem naar mijn mama in Adinkerke. Toen ik hem terug oppikte, had ik speciaal voor hem zijn lievelingseten mee. Hij at echter niet wat ik bizar vond. Plots begon hij over te geven en ik repte me naar de dierenarts. Na enige onderzoeken belde ze me op dat ze vergif had gevonden in zijn bloed. Ze heeft alles gedaan wat ze kon maar ik heb toch mijn Junior moeten afgeven. Dat was op vrijdag 11 juni. Ondertussen heb ik hem gecremeerd en staat hij thuis. De maandag erop liet de kat van mij ma het leven. Opnieuw door gif. We hebben aangifte gedaan bij de lokale politie. We willen mensen uit de buurt vooral verwittigen om waakzaam te zijn en heel voorzichtig.”

Schepen van Dierenwelzijn Stephane Buyens (ACT!E) is op de hoogte. “We volgen dit zeer goed op. De vraag is: gebeurde die vergiftiging accidenteel of doelbewust? Dat maakt onderdeel uit van het politieonderzoek. We hebben nog geen extra klachten gekregen over dierenvergiftiging maar nemen dit uiteraard zeer ernstig.” (GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier