Izegemnaars kunnen binnenkort hokjes voor modulaire bijenhotels leveren

Ter illustratie.© (Foto Pixabay)
Ter illustratie.© (Foto Pixabay)
Redactie KW

Niet toevallig in de Week van de Bij stelde Nick Verschoot (N-VA) tijdens de gemeenteraad voor om op verschillende locaties een modulair bijenhotel te plaatsen. “Het idee is dat iedereen een stukje ervan kan vullen en dat het dan samen één groot bijenhotel zou worden”, klinkt het.

“Voor de bouw ervan zou eventueel kunnen gekeken worden om dit te laten uitvoeren door Prizma Campus VTI in Izegem”, zegt Nick Verschoot. “ Het lijkt me toepasselijk om dit op te bouwen in een soort honinggraatstructuur. Ieder afzonderlijk hokje kan dan verkregen worden door een Izegemnaar die het wenst op te vullen. Zo krijgen we een mooi geheel en toch allemaal verschillende manieren van gevulde hokjes. De hokjes kunnen gevuld worden door burgers, scholen, woonzorgcentra, (jeugd)verenigingen,…

Oppositiepartij Groen is voorstander. “Maar kijk goed uit welk bijenhotel je koopt. Sommige tuincentra verkopen er en die blijken niet altijd even goed aangepast om te gebruiken”, geeft Balder Clarys mee.

Schepen van Groenbeleid Caroline Maertens is blij met het voorstel. “Het is mooi om te zien dat je de ruime bevolking er bij kan betrekken”, zegt ze. “Deze week nog komen er vier bijenhotels bij in onze stad, aan de Meensesteenweg, Hondsmertjensstraat, in het Blauwhuispark en op domein Wallemote-Wolvenhof. Er is ook een bijenwerkgroep met ervaren imkers waar dit voorstel optimaal uitgewerkt kan worden”, besluit ze. (VADU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.