‘Hooglede natuurt’ en plant veel extra bomen

Rita Vandenabeele, Sophie Wittouck, Eric Deruyter, schepen Rik Vanwildemeersch, Marijke Debaene, Nancy Huyghe en schepen Julie Misplon bij de aanplanting van de geboortebomen. (foto JT)
Rita Vandenabeele, Sophie Wittouck, Eric Deruyter, schepen Rik Vanwildemeersch, Marijke Debaene, Nancy Huyghe en schepen Julie Misplon bij de aanplanting van de geboortebomen. (foto JT)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De gemeente Hooglede trapt de campagne ‘Hooglede natuurt’ af met het aanplanten van heel wat extra bomen in de gemeente. Ook de geboorteboomactie rond het nieuwe containerpark kadert in deze campagne.

In de loop van 2022 komt er een nieuw containerpark op de site van de Oude Steenbakkerij in de Hogestraat. Bij de jaarlijkse geboorteboomactie werd er gekozen om op deze locatie 46 zwarte elzen aan te planten. “Bij de boompalen van de boom wordt er een plaatje bevestigd met de naam van het ingeschreven kindje en er staat ook een infobord met alle namen van de geboren kindjes”, geeft schepen van Milieu Julie Misplon (Allen 8830) mee.

“Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om de ouders er live bij te betrekken. De gezinnen kregen wel een leuk pakket met streekproducten, een nestkastje, een boombon ter waarde van 20 euro en een boomdiploma. Na de aanleg van het containerpark wordt de groene bomenstrook toegankelijk gemaakt voor het publiek. Zo krijgen we een groenere gemeente.”

Boombon

Behalve de 46 bomen in de Hogestraat kwamen er recent al 279 nieuwe bomen bij in de gemeente, onder andere in de Johny Thiostraat, Pelikaanstraat, Spanjaardwijk, de nieuwe hondenloopweide in de Kleine Noordstraat en op speelplein Zoeber. Ook in de Lindewijk komen er in het najaar extra bomen. Een andere nieuwigheid is het gebruik van de boombon.

Niet enkel bij de geboorteboomactie, maar ook pasgetrouwde koppels ontvangen een boombon ter waarde van 20 euro. Die kunnen ze besteden bij twee lokale handelaars.

Later dit jaar volgen er nog meer acties in het kader van ‘Hooglede natuurt’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.