Hondenloopweide klaar tegen juli

Oostrozebeke wordt alsmaar groener na de aankoop van een nieuw parkgebied met hondenweide. (oto ClY)
Oostrozebeke wordt alsmaar groener na de aankoop van een nieuw parkgebied met hondenweide. (oto ClY)
Redactie KW

De kogel is eindelijk door de kerk. Al een paar jaar is oppositieraadslid Koen Vandenbroucke vragende partij voor de aanleg van een loopweide voor honden. Toen hij zijn voorstel formuleerde, kreeg hij van schepen Olivier De Marez te horen dat de meerderheid niet weigerachtig staat tegenover zijn voorstel. Wel was het niet meteen duidelijk waar die weide zou komen. Uiteindelijk kocht de gemeente voor 70.000 euro een stuk grond van 1,3 hectare tussen de Tieltsesteenweg, Ooigembeek en Ravottestraat.

Het perceel, dat aansluit op de Mandelmeersen, wordt volledig heraangelegd en voorzien van een nieuwe brug over de Ooigembeek, een parkzone en een hondenloopweide. Een investering van 87.000 euro die straks tegen juli klaar moet zijn. De hondenloopweide op zich wordt een afgesloten weide van circa 1.190 vierkante meter. Er zijn twee ingangen voorzien met zelfsluitende poortjes aan de binnenzijde. Aan beide ingangen zullen hondenpoepbuizen worden geïnstalleerd.

De huidige wandelpaden in de Mandelmeersen zullen worden doorgetrokken tot in de nieuwe parkzone. Belangrijk is ook dat er een voetgangersbrug wordt geplaatst over de Ooigembeek zodat van het ene gebied naar het andere kan worden gewandeld. De nieuwe zone met hondenloopweide zal ook worden voorzien van het nodige groen.

Op termijn zal het ook mogelijk zijn om vanuit de Mandelmeersen en de nieuwe zone met hondenloopweide de doorsteek te maken naar de parkzone aan de Zilvertorens door gebruik te maken van de tunnel onder de Tieltsteenweg en het pad langs de Mandel dat er in de toekomst komt. (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.