Het wordt iets kalmer rond het spaarbekken in de Brouckenstraat

© foto Luc
© foto Luc
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraadszitting van woensdag 9 juni keurden de raadsleden de herziening van het politiereglement goed dat inhoudt dat er op zon- en feestdagen geen water meer onttrokken mag worden uit het spaarbekken.

De site op de hoek van de Randweg en de Brouckenstraat was reeds lange tijd een doorn in het oog van de buurtbewoners. Naast de stofhinder was er ook nog het probleem van het lawaai veroorzaakt door tankende tractoren.

Raadslid Lieve Germonprez (Onafhankelijken) vroeg zich af waarom de site verhard werd met een dikke laag beton in plaats van gebruik te maken van grasdallen.

Veertigtonners

Burgemeester Verwilst repliceerde hierop dat dit een bewuste keuze was van de provincie omdat waterdoorlaatbare stenen het gewicht van veertigtonners niet kunnen torsen.

Daarenboven is het zo dat 80% van de oppervlakte verhard is en zo werd aangelegd dat al het water afvloeit naar de steenslag die rond de site werd aangebracht. (LB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten