Groene Pluim Izegem gaat dit jaar naar bewoners met een tegeltuintje

Tegeltuinen brengen meer kleur en sfeer in de straat. © gf
Redactie KW

Ieder jaar reikt Groen Izegem de ‘de Groene Pluim’ uit aan burgers of organisaties die bijgedragen aan een socialere, warmere of groener Izegem. Dit jaar worden de bewoners met een tegeltuintje in de bloemetjes gezet.

We bellen bij hen aan om hen te bedanken met een lekker Izegems ‘schoentje’, een gebakje van de bakkerij Kris uit Emelgem. We beschikken echter niet over alle adressen. Wie graag nog een bedankje wil ontvangen, kan ons steeds contacteren via groenizegem@gmail.com”, zegt raadslid Balder Clarys.

Tegeltuinen zijn altijd een goed idee. Ze brengen meer kleur en sfeer in de straat, verbeteren de luchtkwaliteit, isoleren en beschermen je gevel én bieden voedsel aan vogels en insecten. Met elke vierkante meter steen die je vandaag vervangt door groen, draag je een steentje bij aan een beter klimaat en meer biodiversiteit.

“Je kan als burger al een aantal jaar zo’n tegeltuintje aanvragen aan ‘t stad, wat ondertussen 75 mensen hebben gedaan. Het reglement is echter strikt. Zo is bijvoorbeeld de grote van de tegeltuin zeer beperkt, ook als het voetpad meer dan breed genoeg is. Daarom zal ik in de komende gemeenteraad een voorstel indienen om dit reglement wat te versoepelen. Zo kunnen mensen in de toekomst grotere tegeltuinen aanvragen”, besluit Balder Clarys.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.