Groendienst plant vijftig extra bomen

Wim Deltour en Petro Versieren van de Groendienst planten een extra boom aan in de Alfons Dassonvillelaan aan het DOC.© (Foto GF)
Wim Deltour en Petro Versieren van de Groendienst planten een extra boom aan in de Alfons Dassonvillelaan aan het DOC.© (Foto GF)
Redactie KW

De groendienst is volop bezig met het aanplanten van een vijftigtal bomen, verspreid over het hele grondgebied van de gemeente. Het is de uitvoering van een beslissing van het gemeentebestuur om meer in te zetten op openbaar groen.

De groendienst plant een 50-tal bomen. Onder andere aan Vijverzicht, de Kloostertuin, het Ledebeekpad, ter hoogte van de Chirojongens en het DOC, aan het Korenveld, enz. gaan die de grond in. Het is een gevolg van de beleidskeuze van het gemeentebestuur om in te zetten op meer openbaar groen en waarvan het startschot werd gegeven op 2 februari van vorig jaar.

“Het planten van bomen is een grote pijler van dat beleid”, zegt milieuschepen Rudy Rommens (CD&V).

“Bomen planten zorgt voor heel wat voordelen. De luchtkwaliteit verbetert erdoor in de dichtbebouwde gebieden, bomen zorgen voor meer zuurstof door omzetting van CO2 dankzij de fotosynthese, bomen zorgen voor de reflectie van zonnestralen, bieden meer schaduw en een lagere temperatuur in verstedelijkt gebied, bomen verhogen de biodiversiteit in onze leefomgeving en ze verhogen de waarde van ons patrimonium.”

“Het gemeentebestuur stipuleerde ook dat voor elke boom die op het openbaar domein verdwijnt er twee nieuwe aangeplant moeten worden. We zijn dus op goede weg.” (IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.