Gemeente moet instaan voor bijkomende bebossing

© (Foto RVL)
© (Foto RVL)
Redactie KW

Op woensdag 30 juni komt de gemeenteraad samen, uitzonderlijk om 20 uur. De jaarrekeningen 2020 van de gemeente en het OCMW worden voorgelegd. Financieel directeur Joost Sampers geeft tijdens de raad de nodige toelichtingen.

De gemeenteraad dient het contract goed te keuren op basis waarvan een lening van 400.000 euro op 20 jaar kan worden aangegaan bij een financiële instelling. De terugbetaling van het kapitaal gebeurt in vaste kapitaalaflossingen van 5.000 euro per trimester. De intrestbetalingen gebeuren eveneens per trimester. Bijkomend wordt gevraagd naar een variant waarbij hetzelfde kapitaal wordt terugbetaald op 15 jaar. Het bedrag van 400.000 euro is in overeenstemming met hetgeen voorzien is in het meerjarenplan.

Ook de budgetwijzigingen 2021 van de kerkfabrieken worden voorgelegd. Sint-Amatus Oostvleteren: het betreft verschuivingen bij de exploitatie uitgaven en wijzigingen bij investeringsontvangsten en uitgaven om het investeringsresultaat van 2020 weg te werken. Geen invloed op de gemeentelijke toelage van 11.925 euro. Sint-Rictrudis Woesten: het betreft wijzigingen bij de investeringsontvangsten en uitgaven om het investeringsresultaat van 2020 weg te werken en om het ereloon van de architect (fase 2 daken en westtoren) te kunnen inboeken. Geen invloed op de gemeentelijke toelage van 6.369 euro. Sint-Martinus Westvleteren: geen budgetwijziging.

Er wordt akte genomen van de budgetten 2022 van de kerkfabrieken. De gemeentelijke toelagen bedragen voor Oostvleteren 13.525 euro, voor Westvleteren 20.426 euro en voor Woesten 6.553 euro.

De gemeente moet in kader van een nieuw woonproject in Woesten (Groenerf) een compensatie doen van 0,32 ha. Hiervoor werd aan een 4-tal percelen gedacht, gelegen langs de Leeuwerikstraat, drie ervan zijn eigendom van het OCMW Vleteren. Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) zou deze percelen aankopen, nadien dient de gemeente nog in te staan voor bebossing.

De pachter heeft hiervoor al afstand gedaan van zijn pachterrechten. Bijkomend zal uit een perceel, nadat ANB eigenaar is geworden, een deel geruild worden met een deel uit een ander perceel, teneinde een betere regeling van aanpalende eigendom te bekomen. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier