Garagist vindt dode valk onder motorkap

Redactie KW

Bij garage Marc Vansteenland in Koksijde schrokken ze zich woensdagochtend een hoedje toen ze aan het onderhoud van een wagen wilden beginnen. Onder de motorkap bleek een dode valk te zitten. “Het is een raadsel hoe het dier daar terecht is gekomen”, zegt Marc (66).

De eigenaar van een Opel Meriva deed woensdagochtend zijn wagen binnen voor een jaarlijks onderhoud. Toen werknemers van het bedrijf van Marc en zijn zoon Davy aan de opdracht wilden beginnen en de motorkap openden, schrokken ze flink. “In de linkerhoek bovenaan de motorkap bleek een valk te zitten”, vertelt Marc.

Geen verwondingen

“Een prachtig dier, maar het beestje was helaas overleden. Nu hebben we wel al verschillende dingen gezien, maar een roofvogel onder de motorkap is toch de eerste keer. We vragen ons vooral af hoe dat dier daar terecht is gekomen. Het leek niet echt verwondingen te hebben dus is het er wellicht niet bij een botsing in geraakt, maar er eerder ingekropen.”

Euh meneer er zit een valk onder uw motorkap 🙄#vondsteninwagens #valk #hoekandiedaaringeraken #GarageMarcVansteenland…

Geplaatst door Marc Vansteenland op Woensdag 28 april 2021

“Of het zou kunnen dat een marter de valk te pakken heeft gekregen en heeft meegesleept tot onder de motorkap en daar uiteindelijk heeft achtergelaten? De eigenaar weet van niets en heeft nooit iets gemerkt. Er is dus geen schade aan de motor. Het blijft natuurlijk jammer dat zo’n mooi dier op zo’n manier moet sterven.” (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.