Flamingo in Zillebekevijver lokt tal van vogelspotters

© (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Wandelaars en vissers bij Zillebekevijver in Ieper kwamen zondag voor een verrassing te staan. In het lage water stond er een jonge flamingo te foerageren. Wellicht is het dier ontsnapt uit het nabij gelegen Bellewaerde Park.

Aan Zillebekevijver kun je heel wat vogels spotten: eenden, ganzen, meerkoeten, futen, oeverlopers… En als je geluk hebt een ijsvogeltje, maar flamingo’s zijn geen alledaags zicht aan de vijver in de Ieperse deelgemeente. Toch was er zondag een exemplaar van de roze steltlopers te bewonderen in Zillebekevijver.

“Ik was vogels aan het fotograferen in de Palingbeek toen ik rond 7 uur vanmorgen gebeld werd met de boodschap dat er een flamingo in Zillebekevijver zat”, vertelt een vogelspotter met een uit de kluiten gewassen telelens. “Ik ben dan meteen naar hier gekomen. De kans dat je in de Westhoek een flamingo kan spotten in het wild is heel klein. Heel de dag zijn er vogelliefhebbers gekomen, tot zelfs uit Ploegsteert om het beestje te fotograferen.”

Wellicht is het echter geen wilde flamingo, maar een van de dieren uit de kolonie die in het nabij gelegen pret- en dierenpark Bellewaerde verblijft. Aan het grijze verenkleed te merken zou het ook om een jong exemplaar gaan.

Voor de vele zondagse wandelaars rond Zillebekevijver was het alvast een bijzondere extra bezienswaardigheid.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.