Feest op de Berg voor 20 jaar Natuurpunt Koekelare

Natuurpunt is 20 jaar jong en viert dit met een feestelijke Natuurpuntcontainer. © foto EV
Redactie KW

Natuurpunt is 20 jaar jong en viert dit met een feestelijke Natuurpuntcontainer, die als blikvanger van zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei opgesteld staat aan De Klyteput, Bergmolenweg 2 in Koekelare waar het event ‘Feest op de Berg’, de natuurliefhebbers zal verwennen.

“De weekends van 21-22 mei en 28-29 mei zijn het ideale moment van het jaar om ‘De Swal’ en de ‘Koekelareberg Wandelroute’ te verkennen”, steekt rasecht Koekelarenaar Georges Pollentier, voorzitter van Natuurpunt De Ruidenberg, van wal. “Altijd wel de moeite, zeker in de late lente, maar tijdens die weekends kun je ook kennismaken met het mobiel bezoekerscentrum en krijg je er een leuke fotozoektocht bovenop.”

“De oude zeecontainer werd omgetoverd tot een combinatie van bar, schuilhut en uitkijktoren”, vervolgt Georges enthousiast. “Normaal zou die vorig jaar Koekelare al aandoen, maar het coronaspook stak daar toen een serieus stokje voor. We zijn dus heel blij dat we eindelijk op zaterdag 28 en zondag 29 mei, de Koekelaarse natuurliefhebber met een eigen feestprogramma kunnen verwennen.”

Voor 99 jaar in erfpacht

“Aan de containerstop wordt de bewegwijzerde Koekelarebergwandelroute gekoppeld, die de natuurliefhebber ook naar het wondermooie natuurgebied De Swal leidt, voor mij het hemels paradijs op aarde”, besluit Georges overtuigend. “Dit natuurgebied werd onlangs door de gemeente voor 99 jaar in erfpacht gegeven aan Natuurpunt Ruidenberg en kunnen de deelnemers op de zaterdagen 21 en 28 en de zondagen 22 en 29 mei eveneens bezoeken. Onderweg tijdens de wandeling kom je dan de container tegen, waar je kan genieten van een tentoonstelling en er ook info krijgt over de werking van Natuurpunt en de afdeling De Ruidenberg.”

Natuurpunt en de vrijwilligers van Natuurpunt De Ruidenberg (29/5), verwelkomen je er graag. Op zaterdag 21 mei vind je er de mensen van de Kern Groot Staden en Kortemark, op zondag 22 mei van Natuurpunt Mandelstreke en op zaterdag 28 mei van Natuurpunt Gistel-Oudenburg & Hoge Dijken. (EV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.