DRT-team brandweer redt zwangere koe uit beek in Vladslo

© (Foto JH)
© (Foto JH)
Redactie KW

Het speciale dierenreddingsteam (DRT) van brandweer Westhoek kreeg vandaag alweer een speciale interventie te verwerken. In Vladslo nabij Diksmuide moest de brandweer een zwangere koe uit een diepe beek redden.

Het was de landbouwer die deze voormiddag een inspectie deed in zijn weide van zijn bedrijf in de Oude-Werkenstraat in Vladslo die de koe in de hachelijke positie opmerkte. Het dier was door een onduidelijke reden in de diepe beek aan de weide gesukkeld. De landbouwer belde de brandweer waarna het DRT-team ter plaatse ging.

“Ter plaatse bleek het om een flinke koe te gaan met een aanzienlijk gewicht”, zegt brandweerkapitein Lode De Keyser die met het DRT-team ter plaatse ging. “De koe bleek immers zwanger te zijn en had een gewicht van boven de 800 kilogram. Op de plaats waar ze in de beek was gesukkeld was het water diep. Ze kon nog net haar kop boven water houden. Even verder was de beek zelfs nog een stuk dieper. De manschappen gingen met grote lieslaarzen het water in en hebben het dier samen met de landbouwer zoveel mogelijk op het gemak gesteld. Daarna werd het wat achteruit gedreven tot het minder diep was zodat er spanriemen rond haar buik kon worden gedaan. De voorbereidingen namen flink wat tijd in beslag maar eenmaal vastgemaakt kon het met de takel van het DRT-team en een Manitou van de landbouwer uit het water worden gehesen. Het dier stelde het nadien goed en hield er niets aan over. Toch mooi werk van het DRT-team”, besluit De Keyser. (JH)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten