Door KVO gesponsorde zeehond Lucy vrijgelaten op Klein Strand

KV Oostende-speler Brecht Capon en zijn gewezen ploegmaat Franck Berrier keken woensdagnamiddag toen hoe de door de club gesponsorde zeehond Lucy opnieuw het ruime sop koos.© PM
KV Oostende-speler Brecht Capon en zijn gewezen ploegmaat Franck Berrier keken woensdagnamiddag toen hoe de door de club gesponsorde zeehond Lucy opnieuw het ruime sop koos.© PM
Redactie KW

Op het Klein Strand van Oostende werd het zeehondje Lucy vrijgelaten. Het dier werd de afgelopen maanden verzorgd in en door Sea Life Blankenberge, voetbalclub KV Oostende ondersteunde de verzorging met een sponsoring van 1.000 euro.

De naam van de zeehond werd eerder gekozen door de fans van KVO en is een verwijzing naar Lucy Loes en Lucy Monti, de ‘Koninginnen van het Visserslied’.

Het geld dat de club doneerde, is afkomstig van een crowdfundingactie die vorig jaar werd opgestart door ex-spelers Franck Berrier en Sébastien Siani. Eerder al werd geld geschonken aan verschillende sociale projecten.

Sea Life Blankenberge

De vrijlating van Lucy verliep erg vlot en gebeurde onder goedkeurend oog van KVO-speler Brecht Capon en Berrier, die ook hun kinderen hadden meegebracht. De zeehond aarzelde geen seconde om het ruime Noordzeesop te kiezen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lucy, vandaag zo’n vijf maanden oud, werd begin januari bij Sea Life binnengebracht met een kwetsuur aan de linkse flipper. Later kampte ze ook met een kaakontsteking. Ze kon gaandeweg goed aansterken en kon met een gezond gewicht van 30 kilogram veilig en wel worden vrijgelaten in de natuur. (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.