https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De Sneppe presenteert 150 vogels

(foto Nele)
Redactie KW

Op zaterdag 4 en zondag 5 september organiseert vogelliefhebbersbond De Sneppe zijn grote vogelshow. Het aanbod van vogels is ruim en er worden allerlei rassen verwacht. Iedereen kan een kijkje komen nemen en zelfs een vogel aankopen.

Vogelliefhebbersbond De Sneppe uit Wingene organiseert jaar na jaar een unieke vogeltentoonstelling tijdens het kermisweekend. Ze zijn aan hun 65ste editie toe en voor het eerst in de geschiedenis kon er één jaar geen vogelshow plaatsvinden, door corona.

Voorzitter Gilbert Hermie (73): “In 1954 werd De Sneppe opgericht. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Belgische Ornithologische Federatie en onze leden krijgen het tijdschrift van KBOF, boordevol leuke vogeltips en agendapunten. Daarnaast kunnen er via onze bond kweekringen aangekocht worden. Tijdens de septemberkermis in Wingene organiseren wij jaarlijks een grote vogelshow waarbij tal van vogels tentoongesteld worden. Twee keer per jaar komt er een vogelbeurs bij en dit met het hoofddoel om vogels aan te kopen, te verkopen of te ruilen.”

“Tijdens de vogelshow op zaterdag 4 en zondag 5 september worden er een 150-tal vogels verwacht van allerlei ras, pluimage en zang. Het aanbod is dus ruim en de meest kleurrijke en spraakmakende vogels zullen te bewonderen zijn. Iedereen kan een kijkje komen nemen. Dit jaar vindt de tentoonstelling wel plaats op een nieuwe locatie: cc De Feniks, in de Beernemstraat 25. De deur staat telkens open van 8.30 tot 18.30 uur. In de cafetaria kan men gezellig na- of bijpraten.”

Het bestuur van de De Sneppe bestaat uit zes mensen: de broers Gilbert, Martin en Peter Hermie, aangevuld met Georges Sintubin, en de broers Walter en Maurits Minne. (NS)

Nieuwe leden of bestuursleden om het team van De Sneppe te versterken zijn welkom. Meer info bij de voorzitter of bij secretaris gilbert.hermie@telenet.be of martin.hermie@telenet.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.