Burkelbos krijgt 7.000 nieuwe bomen en struiken

Sinds vorige maand is het Burkelbos in met meer dan 2 hectaren uitgebreid. Het uitgebreide bos wordt ook toegankelijker voor de mensen die respect hebben voor de natuur. Het Burkelbos is bij het grote publiek minder bekend, maar daarom niet minder aantrekkelijk.

Op het nieuw bosgedeelte werden er 7.000 bomen en struiken geplant.© LV
Op het nieuw bosgedeelte werden er 7.000 bomen en struiken geplant.© LV

Dankzij de financiële steun van enkele bedrijven is Natuurpunt erin geslaagd om het Burkelbos met 2,5 hectaren uit te breiden. In normale omstandigheden kan Natuurpunt voor de voorbereidende werken en de aanplanting van de bomen en struiken rekenen op vrijwilligers van de Natuurpunt-afdeling Maldegem – Knesselare. Door de coronacrisis was dat nu niet mogelijk. “Omdat de aanplanting tijdsgebonden is waren wij met Natuurpunt verplicht om over te schakelen naar plan B. Zowel het voorbereidende werk als de aanplanting werd nu door ons eigen professioneel terreinteam gedaan”, legt Steven Degraer van Natuurpunt uit.

Officieel moment

Op het nieuw bosgedeelte werden in november 7.000 bomen en struiken geplant. Er werd gekozen voor zomereik zoete kers, zwarte els gecombineerd met sprokkelhout huls, meidoorn en sleedoorn. Volgend jaar, als de bomen en struiken aan hun groei begonnen zijn, zal Natuurpunt de sponsors die de uitbreiding mogelijk maakten en de vrijwilligers, die normaal hadden meegewerkt, uitnodigen op de officiële openstelling van het uitgebreide gedeelte van het bos. Vanaf dat moment zal het volledige Burkelbos toegankelijk zijn voor de natuurliefhebbers.

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.