Bijenvriendelijke afhaalpakketten uitverkocht in Eernegem

ICHTEGEM / bijenvriendelijke plantenpakketten.© Foto Coghe
ICHTEGEM / bijenvriendelijke plantenpakketten.© Foto Coghe
Redactie KW

Voor het vijfde jaar op rij organiseerde het Regionaal Landschap Houtland een verkoop van bijenvriendelijke plantenpakketten. Het pakket bestond uit veertien vaste planten en kostte 22 euro.

Het lokaal bestuur Ichtegem en de milieuraad, sloegen de handen in elkaar met Regionaal Landschap Houtland om zo de campagne ‘Houtland Zoemt!’ een extra duwtje in de rug te geven. Op zaterdag 8 mei 2021 werd dan ook voor het eerst een afhaalpunt voor die bijenvriendelijke plantenpakketten ingericht op het Kasseileggersplein in Eernegem.

Afhaalpunt

“Als lokaal bestuur werken we al verschillende jaren samen met het Regionaal Landschap Houtland”, vertelt schepen van milieu Celesta Muylle. “Jaarlijks zetten we ook onze schouders onder de actie ‘Houtland Zoemt!’, maar dit jaar organiseerden we ook voor het eerst zelf een afhaalpunt. Helemaal coronaproof, in open lucht op het Kasseileggersplein in Eernegem.”

“Er werden in totaal 63 plantenpakketten afgehaald in onze gemeente. Ze vielen in de smaak bij de Ichtegemnaren, maar we zagen ook inwoners uit Kortemark, Torhout, Aartrijke en Koekelare over de vloer komen. De organisatie van dit afhaalpunt kadert trouwens binnen ons lopende bijenproject ‘IchtegemZoemt!’, waarmee we in de toekomst, samen met een werkgroep, nog initiatieven zullen nemen om onze inwoners te motiveren om hun tuin te laten zoemen. Het is ook de bedoeling dat we, samen met de groendienst, bekijken waar we ons openbaar domein bijvriendelijker en meer biodivers kunnen aanleggen en beheren”

(RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten