Bijen in kloostertuin van De Klimtoren in Jabbeke

Natuurpunt Jabbeke maakte de kloostertuin tot een kleurenpracht van lokale bloemen. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Natuurpunt Jabbeke maakte de kloostertuin tot een kleurenpracht van lokale bloemen. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Vrije Basisschool De Klimtoren is samen met de lokale afdeling van Natuurpunt een project gestart om van de kloostertuin, naast de kapel, aan de Kapellestraat een heel biodiverse omgeving te maken. Het moet vooral bijenvriendelijk worden.

Bestuurslid Erik Blauwet, maar vooral voorzitter Joeri Van Bijlen van Natuurpunt Jabbeke zijn al enige tijd erg intensief bezig op en rond basisschool De Klimtoren. Dankzij Natuurpunt komt er ook meer en meer aandacht voor de natuur en de biodiversiteit. Zo ontstond er een groenwerkgroep met leerlingen van de basisschool.

Betrokken Edgar

“Eén van de leerlingen, Edgar, is erg bezorgd over onze planeet, het klimaat… en na een babbeltje besloten we op kleine schaal te beginnen met ‘verandering’, namelijk binnen de school. Edgar betrok er meteen zijn vriend Rune bij en zo ontstond de eerste groenwerkgroep op school”, schetst Erik Blauwet van Natuurpunt. “Hun eerste idee was om de grote speelplaats van de lagere school om te bouwen. Maar we zijn toch iets kleinschaliger en haalbaarder begonnen in de kloostertuin van de school.”

De afgelopen weken werden heel wat inheemse vaste planten en bloemrijke, streekeigen struiken aangeplant. Ook een bloemenakker is ingezaaid. “Tijdens ‘De week van de bij’ hopen we heel wat bezoekers te lokken, niet in het minst heel wat bijen, vlinders, hommels en alle andere insecten. En natuurlijk willen we ook heel graag onze tuin tonen. Deze omgevormde kloostertuin is immers een mooie en kleurrijke verrijking voor de school. Op die manier proberen we op kleine schaal onze grote wereld toch een beetje mooier en biodiverser te maken.”

(PA)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.