Volg eens live de geboorte van kuikentjes! Tuinman Angelo Dorny boekt succes met zijn streamingvideo’s

Op de broedmachine van Angelo staat de komende dagen 24/24 een camera gericht. (GF)
Op de broedmachine van Angelo staat de komende dagen 24/24 een camera gericht. (GF)
Bert Vanden Berghe

De ultieme feelgood-tv dezer dagen is ongetwijfeld de livestream die de bekende tuinman Angelo Dorny uit Izegem op poten heeft gezet. Via YouTube kan je de geboorte van zijn kuikentjes live volgen de komende dagen.

Angelo Dorny is al sinds jaar en dag een vertrouwd gezicht voor tuin- en moestuinliefhebbers. De jonge Izegemnaar was ooit te zien aan de zijde van Sofie Dumont op VTM, schreef enkele succesvolle boeken, stampte een moestuinmagazine uit de grond én bouwde een succesvol YouTube-kanaal uit. Sinds kort pakt hij uit met een nieuwe reeks (moes)tuinfilmpjes, en hij heeft ook een vaste rubriek in De Zondag.

Na een moeilijke periode de afgelopen twee jaar krabbelde Angelo terug recht. Hij vond naar eigen zeggen steun bij één van zijn eerste liefdes uit de tuin: kippen. Vorig jaar broedde hij enkele eieren uit, die een instant hit werden op zijn Instagram-profiel. Een tijd geleden besloot Angelo opnieuw kippen te kweken en daarvoor verzamelde hij eieren van twee knappe en oude kippenrassen: de Engelse lavender araucana en schijndelaar. Ze leggen overigens blauwgroene eitjes.

Van de kippeneieren bleken een zestiental bevrucht. Vorige week schouwde hij al zijn eieren live op Instagram, en werd daarbij gevolgd door een paar honderd mensen. Daar breit hij nu een vervolg aan, door de geboorte van zijn kuikentjes live te streamen op YouTube.

Het schouwen van de eitjes - om te zien of ze al dan niet bevrucht zijn - leverde tijdens een livestream op Instagram al honderden kijkers op. (Foto Instagram Angelo Dorny)
Het schouwen van de eitjes – om te zien of ze al dan niet bevrucht zijn – leverde tijdens een livestream op Instagram al honderden kijkers op. (Foto Instagram Angelo Dorny)

“Er staat nu een camera gericht op de broedmachine. Verwacht wordt dat ze vrijdag uitkomen, maar het kan in principe voor elk moment zijn. Voor mij is dit een heel spannend moment. Het hok is al volledig klaar en de geboorte van die kuikentjes zorgt voor een echte lentegevoel.”

De livestream, die binnen het uur al tientallen reacties opleverde, vind je op het kanaal van Angelo op tv.angelodorny.be of hier:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.