https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bedrijventerreinvereniging Popin verwelkomt 100.000 nieuwe ‘werknemers’

© (Foto MD)
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Sinds dit voorjaar kun je op het bedrijventerrein Sappenleen 100.000 nieuwe en hard werkende werknemers terugvinden. De bedrijventerreinvereniging plaatste in samenwerking met Honeybeez twee bijenkasten.

Op die manier wil Popin z’n steentje bijdragen tot de duurzame leefomgeving en de biodiversiteit. Mooi meegenomen is dat die bijen elk jaar voor zo’n 15 kilogram honing zorgen. Elk jaar verdwijnen er meer dan 20% van de bijenkolonies.

“De bedrijventerreinvereniging Popin, de vereniging van alle ondernemers op het bedrijventerrein, wil door het plaatsen van de twee bijenkasten haar steentje bijdragen aan een duurzame en ecologische samenleving en investeert hierbij in een lokale en groene economie. De bijen halen hun voeding in een straal van 1,5 tot 4 kilometer. Zelfs op het bedrijventerrein vinden ze dus heel wat voedsel. Denk maar aan de ingezaaide bloemenmengsels”, zegt voorzitter van Popin Jacques Colaert.

“De bijenkasten werden geplaatst in de Vlaanderenlaan bij Binnenhuisinrichting Lefever. Binnenkort krijgen we zo’n 15 kilogram honing. Op een gepast tijdstip zullen de bedrijven op het bedrijventerrein hiervan kunnen genieten en wordt de opbrengst aan een goed doel geschonken”, aldus nog bestuurslid Severien Mortier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.