AZ Delta zorgt nu ook voor bijen

AZ Delta draagt voortaan bij aan het bijenwelzijn.© WO
AZ Delta draagt voortaan bij aan het bijenwelzijn.© WO
Redactie KW

Met het ziekenhuis AZ Delta heeft Stad Menen een nieuwe verrassende en belangrijke partner gevonden op de weg naar meer en betekenisvoller groen. De stad zet volledig in op het klimaat en onderneemt op meerdere fronten betekenisvolle acties.

Eerder zette de stad al in op het gazon van het politiecommissariaat en recent was er de omvorming van het gazon aan het zwembad en de deelname aan MaaiMeiNiet.

Nu draagt ook AZ Delta zijn steentje bij en stapt af van het oude gazonconcept. Er zal minder gemaaid worden, zo krijgen bloemen tussen de grassen meer tijd om te bloeien en te groeien. Op deze manier krijgen de bijen er een speeltuin bij die weer meer Nectar zal opleveren.

Ten tweede is flink aantal vierkante meter gazon verwijderd en vervangen door borders met inheemse, bijenvriendelijke bloemen. Schepen van klimaat Patrick Roose: “We hopen dat het project zal inspireren. Wie een klein of groot gazon heeft, kan helpen om meer biodiversiteit naar Menen te brengen door hetzelfde te doen. Zelfs iemand met een balkon kan bijdragen, met een mix van grasklokje, wilde reseda en ezelsoren in een bloembak bijvoorbeeld.”.

Duurzaam ondernemen

“AZ Delta heeft de uitnodiging van de stad Menen graag aanvaard”, zegt Herman Annaert, directeur infrastructuur en technieken. “Net als de stad Menen willen wij binnen AZ Delta ons steentje bijdragen om natuurlijk groen meer plaats te geven op onze terreinen.”

“Ook op onze hoofdcampus in Rumbeke zijn bloemenweides ingezaaid. Wij doen daarvoor beroep op Mariasteen, een maatwerkbedrijf, om de groenzones van AZ Delta op de verschillende campussen te onderhouden en ze doen dat met veel enthousiasme en tot grote tevredenheid van AZ Delta.”

“Dat duurzaam ondernemen binnen AZ Delta een belangrijke plaats gaat innemen wordt ook bevestigd door de oprichting van een interne werkgroep duurzaamheid waarin naast de directie ook medewerkers, vakbondsafgevaardigden, en andere belangengroepen zullen meewerken onder het motto ‘duurzaam denken voor en door iedereen’. Binnen die werkgroep zullen algemene duurzaamheidsthema’s als milieu, sociaal ondernemerschap, gelijkheid, welbevinden en veerkracht van medewerkers aan bod komen en verder uitgewerkt worden.”

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.