Akker Foreest wordt groene ontmoetingsplaats in Brugge

Schepen Mercedes Van Volcem met projectmanager Nathalie Vandromme (links) en ontwerper Karen De Brouwer, beide van de cluster Openbaar Domein. © CGRA
Redactie KW

Het 5 hectare groot stadsdomein Foreest in Brugge, op de hoek van de Doornstraat en de Oude Sint-Annadreef in Sint-Andries, wordt natuurpark. Stad Brugge heeft hiervoor een natuurbeheersplan opgemaakt.

“We vormen de akker om tot heischraal grasland met fruitbomen, houten brugjes en een wandellus. Op deze manier garanderen we het herstel van de natuur én kunnen bezoekers van dit nieuw, groen natuurpark genieten”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

14 fruitbomen

Het grasland zal twee keer per jaar gemaaid worden, waarna kan overgegaan worden op schapenbegrazing. Met de aanplant van 8.835 m² aan bosgoed wordt de overgang naar de omgevende bospercelen gemaakt. In de boomgaard langs de Doornstraat worden 14 fruitbomen aangeplant, en langs de zuidelijke grens van het grasland nog eens 6 fruitbomen.

Een wandellus, drie houten brugjes en twee zitbanken moeten de recreatieve waarde verhogen.

De inrichting van de voormalige akkergrond wordt geraamd op ruim 340.000 euro. De werkzaamheden starten normaal gezien begin 2024 en zullen vier maanden in beslag nemen.

Op donderdag 9 maart om 19 uur is er in de school Element, Oorlogsvrijwilligerslaan 2, een inspraakmoment voorzien voor de buurtbewoners. (CGRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier