Aanleg duinen op strand bijna afgerond in Raversijde

De aanleg van de duinen startte in het vroege voorjaar© Bliek Vermeire
De aanleg van de duinen startte in het vroege voorjaar© Bliek Vermeire
Redactie KW

Op het strand tussen Mariakerke en Raversijde leggen arbeiders momenteel stroken duinen aan.

“De duinen vormen niet enkel een extra bescherming voor tegen zware stormen, ze voorkomen ook dat het zand op de tramsporen waait”, duidt projectleider Daphne Thoon van de afdeling Kust van de Vlaamse overheid.

“Bij zware wind vormt zandophoping al langer een hardnekkig probleem, waardoor de kusttram dikwijls niet meer verder kan rijden en het verkeer moet omgeleid worden via de Nieuwpoortsesteenweg. Ook sluiten de duinen mooi aan bij het gebied rond de Duinenkerk.”

“De aanplanting van de duinen startte in het vroege voorjaar. Om de duinenvorming te stimuleren, brachten arbeiders met behulp van graafmachines zogenaamde rijshouthagen aan op het strand. In de verschillende vakken met de rijshouthagen wordt ook helmgras geplant.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Vlaamse overheid staat mee in voor de financiering, hoewel stad Oostende het grootste deel van de kosten op zich neemt. De afwerking van de aanleg van duinen op het strand is voorzien tegen vrijdag 2 april. Wanneer de duinen daadwerkelijk volgroeid zullen zijn, hangt af van de evolutie van de natuur zelf”, aldus nog projectleider Daphne Thoon. (BVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.