Ledegems Burgemeester Bart Dochy klaagt: “Slechts 20 dossiers uitbetaald voor de erkende droogte in 2020”

Marah Cham

Twee jaar na de erkende droogteramp werden slechts twintig dossiers uitbetaald, terwijl er 1.200 aanvragen waren. “Voor vele land- en tuinbouwers is het belangrijk dat de geleden schade zo snel mogelijk kon worden uitbetaald”, vertelt Dochy.

Voor de droogteramp tussen 15 maart en 15 september 2020 konden getroffenen een aanvraag indienen om een tegemoetkoming van het Vlaams Rampenfonds te verkrijgen. Nu, twee jaar later, lijken die aanvragen nog steeds in behandeling te zijn.

“De verwerking van de aanvragen en uitbetalingen moet sneller door verder in te zetten op digitalisering en het aanwerven van meer personeel”, aldus burgemeester van Ledegem en Vlaams Volksvertegenwoordiger van CD&V Bart Dochy.

Het Vlaams Rampenfonds ontving 1.200 aanvragen, maar slechts 20 dossiers werden reeds uitbetaald.

Op vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger Dochy geeft het ministerie mee dat bijkomende aanwervingen de behandelingscapaciteit zullen verhogen en dat door digitalisering en een snellere verbetering van het dossier afhandelingssysteem een versnelling hoger zal worden geschakeld.

Voorrang

Getroffenen die momenteel in financiële moeilijkheden verkeren door een late uitbetaling, kunnen navragen om hun aanvraag met voorrang te laten behandelen. Let wel, hierbij moeten de nodige bewijsstukken toegevoegd worden die de financiële moeilijkheden kunnen staven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier