Kringloopkrachten in Pittem hebben weer 200 kippen in de aanbieding

De compostmeesters zullen ook dit jaar voltallig aanwezig zijn op de Dag van het Kringlooptuinieren. We zien v.l.n.r. Paul Lambrecht, Bart Bonte, Annick Debonné, Freddy Taelman, Etienne Devlamynck, Nestor Callewaert en Marie France Deman. © Foto Jan
Redactie KW

Op zaterdag 9 juni is er opnieuw een Dag van het Kringlooptuinieren op het demoveld op het containerpark. Niet alleen zullen de kringloopkrachten die dag informatie geven en zijn er compostvaten te winnen, er zijn dit jaar ook weer kippen te verkrijgen tegen verlaagde prijs.

De kringloopkrachten zijn in 2001 gestart met hun werking en hebben inmiddels hun sporen verdiend op vlak van kringlooptuinieren. De jaarlijkse Dag van het Kringlooptuinieren, dit jaar op zaterdag 9 juni, is telkens weer het moment om met hun werking naar buiten te treden. Van 9.30 tot 15.45 uur kunnen de mensen terecht op het demoveld op het containerpark voor uitleg rond composteren en het verwerken van het tuinafval tot nuttige zaken. Kringlooptuinieren is immers meer dan louter composteren.

200 kippen beschikbaar

Op deze speciale dag is er niet alleen uitleg over composteren, er kunnen ook dit jaar weer compostbakken en -vaten aangekocht worden aan 50 procent van de prijs bij een eerste bestelling. Bovendien komt de gemeente die ook nog gratis thuis leveren.

Er is dit jaar opnieuw een legkippenactie. Kippen passen immers perfect in een kringlooptuin. Ze brengen niet alleen leven en kleur in de tuin, ze zijn vooral ideale verwerkers van gft. Ze kunnen ingezet worden om delen van de tuin van slakken en onkruid te vrijwaren en zelfs hun mest kan verwerkt worden tot compost. Er zijn in totaal 200 kippen beschikbaar en er kunnen maximaal drie legkippen per gezin aangekocht worden aan 5 euro per kip.

Praktisch

Wie legkippen wenst te bestellen kan dit doen tot vrijdag 1 juni. Dat kan aan de balie van het gemeentehuis, je kan langsgaan op het demoveld en intekenen bij de kringloopkrachten zelf (niet bij de IVIO-parkwachter!) of je kan mailen naar bart.bonte@skynet.be. De afhaling van de voorafbetaalde kippen gebeurt op de Kringloopdag zelf tussen 9.30 en 15.30 uur op het demoveld.

Wens je zelf de ploeg kringloopkrachten te komen vervoegen? MIROM en IVIO organiseren een vierdelige opleiding, waarna je op het demoveld stage kan lopen. Meer info bij de kringloopkrachten.

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.