Koud winterweer blijft nog even duren

Zaterdagmiddag kan hier en daar de zon verschijnen, maar komen er ook enkele buien voor. Aan zee en in het westen zijn dat regenbuien, in het oosten van het land winterse buien en ten zuiden van Samber en Maas sneeuwbuien. Er staat een matige, en aan zee een krachtige, wind uit noord tot noordwest. De maxima bedragen -2 op de Hoge Venen, en 2 tot 6 graden elders.

© Foto Belga

Zaterdagavond en -nacht zijn er nog enkele buien van sneeuw of smeltende sneeuw. Minima: -5 graden in de regio ten zuiden van Samber en Maas, ongeveer -2 graden in het centrum en tot 2 graden aan de kust. Door sneeuw of door bevriezing van natte weggedeelten kan landinwaarts gladheid optreden.

Zondag is er geregeld zon, maar vooral in de ochtend is er nog kans op een winterse bui. Er waait een zwakke, aan zee een matige van noordoost naar zuidoost ruimende wind. Maxima: -4 graden op de Hoge Venen, 2 graden in het centrum van het land tot 5 graden dicht bij zee.

Van maandag tot en met vrijdag is het koud winterweer, met in de nacht algemene vrieskou. Maandag komt de middagtemperatuur niet of nauwelijks boven het vriespunt. Verderop in de week wordt het overdag langzaam wat minder koud. Boven de Ardense sneeuwlaag blijft het kwik permanent onder nul. In de nacht kan het er zelfs streng vriezen, tot -10 of zelfs nog iets lager.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.